Beiskolázás 13. évfolyamra
(érettségi utáni képzés)
Főmenü

Köszöntő

Kedves Diákok és Szülők!

Szeretettel köszöntöm Önöket a Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium oldalán!

A világban zajló változások folyamatos nyitottságot és alkalmazkodást kívánnak a diákoktól, ezért fontosnak tartjuk, hogy megszülessen bennük személyes fejlődésük igénye. Célunk az egész életen át tartó tanulás fontosságának tudatosítása, elfogadtatása. Nemcsak az oktatási rendszerben megszerzett ismeretekre érvényes ez az cél, hanem a kevésbé szabályozott keretek között (non-formális formában) megszerzett tudásra, illetve a mindennapi életben (informális formában) tanult ismeretek esetében is. Feladatunk diákjaink egyéni fejlődésének támogatása, a hátrányok csökkentése, megszüntetése és a tehetség kiteljesedésének segítése.

Intézményünk kiemelt feladatának tekinti a személyre szabott tanulási módszerek megismertetését és alkalmazását. Fontosnak tartjuk, hogy diákjaink tudjanak információkhoz jutni, legyen élmény számukra az új ismeret felkutatása, hasznosítása, és mindezt kritikusan gondolkodva és értékek mentén döntést hozva tegyék meg.

Különös érzékenységgel figyelünk tanulóink kudarcaira: igyekszünk őket felkészíteni és megerősíteni, hogy kudarcaikat is tanulási helyzetként tudják megélni, és újult erővel és lendülettel folytassák életüket.

A diákjainkkal eltöltött minőségi idő lehetővé teszi számunkra egymás értékeinek megismerését. Úgy gondoljuk, hogy minden tanulónk egy csiszolatlan gyémánt, amelyet az itt töltött évek alatt a nevelői munkánk és a kollégiumi közösségi élet formál.

Célunk, hogy az iskolánkból kikerülő tanulók érettségi után biztosan állják meg a helyüket a felsőoktatásban, a szakképzésben tanuló diákjaink pedig értékes szakemberekké váljanak, akikre a térség munkaadói számíthatnak.

Köszönöm, hogy megtisztelték iskolánkat érdeklődésükkel!

„Uram, nem tudjuk, hová mégy, hogyan ismerhetnénk az utat?” Jézus azt felelte: „Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam.”
Jn 14,5-6

Sebes Péter igazgató

Intézményünk

Iskolánk hivatalos neve:
Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium
3980 Sátoraljaújhely,
Kazinczy u. 12.
Tel.: 47-521-104

Igazgató:
Sebes Péter

Iskolalelkészünk:
Galo Gábor

Római katolikus főesperes:
Kecskés Attila

Általános igazgatóhelyettes:
Szaláncziné Tamás Ilona

Szakmai igazgatóhelyettes:
Bihari Sándorné

E-mail cím: [email protected]

OM azonosító: 201594

Fenntartó:
Egri Főegyházmegye
3300 Eger, Széchenyi u. 1.

Az adatvédelmi feladatokat ellátó egyházmegyei adatvédelmi tisztviselő:
Dr. Kós Gergő
adatvédelmi tisztviselő
Email-cím:
[email protected]
[email protected]
Tel.: +36/30/776-0372 (iroda)

Regisztrált Tehetségpont logó

Pénziránytű Iskola logó

Cisco Networking Academy logó

ECDL/ICDL logó

Erasmus+ logó

Erasmus+ 2023

Dátum: 2023. 04. 04 07:26:56 Szerző: nadori95

Beszámoló a 2020-1-HU01-KA102-078093 projektszámú,
A jövő informatikusai - Keris diákok külföldön ERASMUS mobilitási projektről

A pandémia miatt tolódott, még 2020-ra ütemezett utazások a 2021/2022-es tanév végén és a 2022/2023-as tanévben megvalósultak.

2022 július elején a Keri informatika szakos oktatói utaztak 6 napos szakmai tapasztalatszerző útra Milánóba. A szakmai továbbképzés mellett fontos volt az út előkészítő jellege, hiszen a következő ősszel ide látogatott 12 informatikus diákunk. A Betacom cég komolya szakmai tapasztalattal rendelkezik és illik az iskolánk profiljához is: a szoftverfejlesztéssel foglalkozó szakemberek szívesen fogadták a tanári, majd a diák csapatot is. A fiatalok 3 csapatban dolgoztak és rendszeresen beszámoltak tutoruknak az elvégzett feladatokról. Emellett jutott idő a város megismerésére is: a Milánói dóm, a Castello Sforzesco és a Leonardo da Vinci Technikatörténeti Múzeum megcsodálása mindenképp említést érdemel. A diákok szeptember 18 és október 8 között tartózkodtak Milánóban, örök élményeket szerezve.

2022. május 25-én hazaérkezett az a 12 keris diák is, akik három hetet töltöttek Bécsben egy szakmai mobilitási program keretében. A fiatalok az Plattform Generation Europa e.V. nevű cégnél mélyíthették el szakmai tudásukat, nyerhettek munkatapasztalatot. A program végén diákjaink idegen nyelvű Europass oklevelet kaptak, amely bizonyítja, hogy külföldön szereztek szakmai tapasztalatot, s ami később javíthatja a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyeiket is. A projektben 6 fő tizedikes, 3 fő tizenegyedik évfolyamos, valamint 4 fő tizenharmadik évfolyamos informatikus diák vett részt. Mindannyian fiúk. Az utóbbiak szakmai tapasztalata és érettsége meghaladta fiatalabb társaikét és ez nagy segítség volt a munkahelyeken és a mindennapi feladatok ellátásában. A diákok nem csak szakmailag fejlődtek, hanem önállóbbak is lettek és megtanulták rendben tartani környezetüket, ebédet beszerezni, mosni és önállóan közlekedni egy nagyvárosban. Minden nap munkanaplót vezettek a többi projekthez hasonlóan.

A Tempus Közalapítvány által fémjelzett program az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg, így a szállás, utazás, étkezés és a kulturális programok teljesen ingyenesek voltak a diákok és kísérőtanáraik számára. A három hét alatt a tanulók szabadidejükben számos kulturális programon is részt vehettek, például idegenvezetővel bejárhatták Bécs belvárosát, ellátogathattak a schönbrunni kastélyba, és a Technikatörténeti Múzeumba. Ezen kívül eljutottak a Természettudományi Múzeumba, a Belvedere kastélyba, a Közlekedési Múzeumba, valamint a híres bécsi parkokba és bevásárlónegyedekbe.

Összességében elmondható a szakmai tapasztalatszerző útról, hogy a diákok számára életre szóló élményt és szakmai, nyelvi fejlődési lehetőséget kínált. A diákok Jean Marteau úr instrukcióit követték, aki a három csoportnak tudásszintjüknek megfelelő, mégis kihívást jelentő feladatokat adott. Tutorként rendszeresen visszajelzett és válaszolt a diákok kérdéseire. A fiatalok modern, inspiráló környezetben végezték a szakmai munkát minden nap 9-12 ig, valamint 13-15 óráig. A mentor segítőkészsége példaértékű volt, az utolsó nap elismerően nyilatkoztak a keris diákok teljesítményéről.

A szabadidős, kulturális programok megfeleltek a diákok érdeklődésének, lebonyolításuk zökkenőmentes volt. A kötelező programok mellett minden nap kimozdultunk és ellátogattunk valahová, hiszen egész nap a szálláson lenni és a monitort bámulni nem túl egészséges. A szállás megfelelt a diákok és a kísérőtanárok igényeinek, jó elhelyezkedésének köszönhetőn minden könnyen megközelíthető volt.

A beszámolóhoz mellékelt fotók is bizonyítják, hogy nagyon aktív, élménydús 3 hetet tölthettünk Ausztria fővárosában. A diákok visszajelzései pozitívak, hiszen nagyszerű lehetőséget használtak ki.

 

Oktatói mobilitás képei - Milánó

 

Tanulói mobilitás képei - Milánó

 

 

Videós beszámolónk a bécsi diák mobilitásról:

Zemplén TV videós riportja a Milánói mobilitásokról:

Csengetési rend

0. óra 7:00 - 7:40
1. óra 7:45 - 8:30
2. óra 8:40 - 9:25
3. óra 9:40 - 10:25
4. óra 10:35 - 11:20
5. óra 11:30 - 12:15
6. óra 12:25 - 13:10
7. óra 13:15 - 14:00
A délutáni órák
8. óra 14:15 - 14:55
9. óra 15:00 - 15:40
10. óra 15:45 - 16:25
11. óra 16:30 - 17:10
12. óra 17:15 - 17:55
13. óra 18:00 - 18:40
14. óra 18:45 - 19:25

Pályázataink

Erasmus+ logó

 Nemzeti Tehetségprogram logója

Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium
© 2011-2024 Katolikuskeri.hu
Az oldal 0.049 másodperc alatt készült el 76 lekéréssel.
Memória használat: 482.76 kb
Katolikuskeri.hu
Verzió 1.0
Készítette: Tehetséges tanulóink 😊
Kiadás dátuma: 2019. 01. 01