Beiskolázás 9. évfolyamra
Főmenü

erasmus2022

Dátum: 2022. 06. 12 11:14:46 Szerző: nadori95

Beszámoló a 2021-1-HU01-KA122-VET-000016351 projektszámú,
Új utak az informatikában- Keris diákok külföldön elnevezésű ERASMUS+ KA 1 projektről

2022. május 21-én hazaérkezett az a 15 keris diák, akik három hetet töltöttek Bécsben egy szakmai mobilitási program keretében. A fiatalok az Option 2.0 nevű cégnél mélyíthették el szakmai tudásukat, nyerhettek munkatapasztalatot. A program végén diákjaink idegen nyelvű Europass oklevelet kaptak, amely bizonyítja, hogy külföldön szereztek szakmai tapasztalatot, s ami később javíthatja a munkaerőpiacon való elhelyezkedési esélyeiket is. A projektben 3 fő kilencedikes, 4 fő tizedikes, 1 fő tizenegyedik évfolyamos, valamint 7 fő tizenharmadik évfolyamos informatikus diák vett részt. Mindannyian fiúk. Az utóbbiak szakmai tapasztalata és érettsége meghaladta fiatalabb társaikét és ez nagy segítség volt a munkahelyeken és a mindennapi feladatok ellátásában. A diákok nem csak szakmailag fejlődtek, hanem önállóbbak is lettek és megtanulták rendben tartani környezetüket, ebédet beszerezni, mosni és önállóan közlekedni egy nagyvárosban.

A Tempus Közalapítvány által fémjelzett program az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg, így a szállás, utazás, étkezés és a kulturális programok teljesen ingyenesek voltak a diákok és kísérőtanáraik számára. A három hét alatt a tanulók szabadidejükben számos kulturális programon is részt vehettek, például idegenvezetővel bejárhatták Bécs belvárosát, ellátogathattak a schönbrunni kastélyba, és a Technikatörténeti Múzeumba. Ezen kívül eljutottak a Természettudományi Múzeumba, a Belvedere kastélyba, a Közlekedési Múzeumba, valamint a híres bécsi parkokba és bevásárlónegyedekbe.

Összességében elmondható a szakmai tapasztalatszerző útról, hogy a diákok számára életre szóló élményt és szakmai, nyelvi fejlődési lehetőséget kínált. A diákok Jean Marteau úr instrukcióit követték, aki a három csoportnak tudásszintjüknek megfelelő, mégis kihívást jelentő feladatokat adott. Tutorként rendszeresen visszajelzett és válaszolt a diákok kérdéseire. A fiatalok modern, inspiráló környezetben végezték a szakmai munkát minden nap 9-12 ig, valamint 13-15 óráig.  A mentor segítőkészsége példaértékű volt. A mentorok az utolsó nap elismerően nyilatkoztak a keris diákok teljesítményéről.

A szabadidős, kulturális programok megfeleltek a diákok érdeklődésének, lebonyolításuk zökkenőmentes volt. A kötelező programok mellett minden nap kimozdultunk és ellátogattunk valahová, hiszen egész nap a szálláson lenni és a monitort bámulni nem túl egészséges. A szállás megfelelt a diákok és a kísérőtanárok igényeinek, jó elhelyezkedésének köszönhetőn minden könnyen megközelíthető volt.

A beszámolóhoz mellékelt fotók is bizonyítják, hogy nagyon aktív, élménydús 3 hetet tölthettünk Ausztria fővárosában. A diákok visszajelzései pozitívak, hiszen nagyszerű lehetőséget használtak ki.

 

   
   
   
   
   
   
   
Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium
© 2011-2024 Katolikuskeri.hu
Az oldal 0.053 másodperc alatt készült el 64 lekéréssel.
Memória használat: 476.1 kb
Katolikuskeri.hu
Verzió 1.0
Készítette: Tehetséges tanulóink 😊
Kiadás dátuma: 2019. 01. 01