Beiskolázás 13. évfolyamra
(érettségi utáni képzés)
Főmenü

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye

Dátum: 2020. 08. 26 17:50:14 Szerző: nadori95

Az Oktatási Hivatal BázisintézményeAz oklevélre kattintva az nagy méretben is megjelenik.

Iskolánk 2020-ban adott be pályázatot Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím elnyerésére. Az Oktatási Hivatal által kiírt pályázaton - a Pedagógiai Oktatási Központ és a bíráló bizottság javaslatai alapján - az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettese a rendkívül magas szakmai színvonalú pályamunkák közül a Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium iskolát érdemesnek ítélte Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselésére.

A bázisintézmény olyan megyei, járási, esetleg országos szinten magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai tapasztalattal, szakmai módszertani, szervezeti kultúrával és innovációval rendelkező, és ezt publikálni, valamint szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben a jó gyakorlat eredményesen működik mesterpedagógus vagy mesterpedagógus szaktanácsadó, illetve az intézményvezető által kijelölt pedagógus közreműködésével.

Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye cím viselése megtisztelő mind az intézmény vezetése, mind a pedagógusok számára, hiszen a jó gyakorlatok átadásával tovább fejlesztehetjük szakmai tudásunkat.

A bázisintézmény jógyakorlatai:

  • Gazdasági ismereteket fejlesztő tehetséggondozó műhely
    A program a középiskolai oktatási anyag kiegészítésére, mélyítésére koncentrál. A munka fő célterülete a pénzügyi ismeretek bővítése, amely a tanórai keretek között nem szerepel, de szorosan illeszkedik bizonyos tantárgyi (közgazdasági szakmai, történelmi, földrajzi, társadalomismereti) ismeretekhez. A program célja, hogy fejlesszük a diákok ilyen irányú ismereteit, motiváljuk őket a későbbi szakmaválasztásban, illetve a diákmentorok segítségével pályaválasztási segítséget is kapjanak. E műhelymunkában a tehetségek erős és gyenge oldalának fejlesztése is megvalósul. Kiemelt figyelmet kap a személyiségfejlesztés, az önismereti, a személyre szabott tanulásmódszertani tanácsok – különösen az intenzív alkalmakkor. A lazító foglalkozásokon a diákok kreativitásának fejlesztésére nyílik lehetőség.
    Az érintett gazdasági témakörök: pénzismeret, bankrendszer, biztosítási ismeretek, öngondoskodás - lakástakarékpénztár, diákhitel.
    A diákmentorok, illetve a programban részt vevő pályaválasztási tanácsadó, tréner a pályaválasztásban nyújthat támogatást a diákoknak.
Kapcsolattartó:  Bihari Sándorné
Telefon: +36 30 976 3364
 
Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium
© 2011-2023 Katolikuskeri.hu
Az oldal 0.012 másodperc alatt készült el 63 lekéréssel.
Memória használat: 474.06 kb
Katolikuskeri.hu
Verzió 1.0
Készítette: Tehetséges tanulóink 😊
Kiadás dátuma: 2019. 01. 01