Beiskolázás 9. évfolyamra
Főmenü

Nemzeti Tehetség Program 2019

Dátum: 2020. 12. 03 12:09:49 Szerző: nadori95

 

Idén is indul a közgazdasági tehetségműhely

 

Az idén is sikeresen pályázott iskolánk a Nemzeti Tehetségprogram pályázati kiírására és A hazai és határon túli köznevelési intézményekben, iskolai rendszerű szakképzést folytató intézményekben működő komplex tehetséggondozó programok támogatása (KNI) pályázati körben nyertesnek hirdette az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő. A megnyert 1.055.000 Ft-ból a következő programelemek megvalósítását tervezzük:

  • 30 órás tehetséggondozó programsorozat a Háztartások gazdálkodása témakörben

  • 3 napos közös együttlét, tábor a Hegyközben, ahol közös lazító programokat szervezünk, illetve helyi vállalkozásokat látogatunk meg

  • 2 napos budapesti kirándulás, ahol az OTP Oktatási Központjában fognak a diákok részt venni egy interaktív programon, illetve ellátogatunk a Központi Statisztikai Hivatalba, ahol egyrészt megismerhetik a KSH működését, másrészt a háztartások gazdálkodása témában ismerhetik meg a legfontosabb, legérdekesebb statisztikai elemzéseket.

A programelemek mellett különböző eszközbeszerzésekre is sor fog kerülni.

Újratervezés

Sajnos a vírushelyzet miatt félbe kell szakítanunk a programot. Remélhetőleg szeptemberben újra indulunk!

Újra nekifutunk!

A tavaly hirtelen félbeszakadt programunkat folytatjuk. Még néhány közös foglalkozás van hátra, illetve reméljük, hogy kirándulós programokat is meg tudjuk valósítani.

Megint újratervezés

Sajnos a program megvalósítása nem folyhat a tervezett módon, mert a kirándulásokat a vírushelyzet miatt nem tudjuk megvalósítani.

A kontakt órák végeztével két napi együttlétet tervezünk, melyen helyi vállalkozásokat fogunk meglátogatni, illetve részt veszünk egy on-line programban.

Együtt az OTP OK-val, csak kicsit máshogy

Az OTP Oktatási Központja is kénytelen volt áttervezni a korábbi programjait és áthelyezte a képzéseit az internetre. Olyan digitális tananyagokat fejlesztettek, melyekkel a korábbi témáikat lehet feldolgozni. Az iskolánk is bekapcsolódott a munkába és egy pilot program keretében a tehetségműhely diákjai végigvisznek egy kurzust, melyről aztán visszajelzéseket adnak és ezzel segítik a központ munkáját.

Megérkezett a megrendelt laptop

A műhelymunka jobb feltételrendszerének biztosítása érdekében egy laptop-ot szereztünk be.

Megérkeztek a pólók és a pulóverek

Minden évben igyekszünk a műhelymunkában részt vevő diákoknak egy közösségi összetartozást erősítő pólót beszerezni. Az idén is így jártunk el!

Viseljétek büszkén ezt a pólót és pulóvert.

Utoljára együtt

A vírushelyzet miatt a tervezett kirándulásokat át kellett alakítanunk. E programelemek helyett két helyi vállalkozót látogattunk meg. Tepliczky Balázs méhész, kistermelő mutatta be vállalkozását, beszélt a vállalkozás nehézségeiről, az indulás buktatóiról, jelenlegi sikereiről arról, hogy a családi élettel hogyan egyeztethető össze a vállalkozói munka.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Rex-Bau Kft. családi vállalkozásként indult, mely mára már jelentős éves árbevételt elérő gazdasági társasággá nőtte ki magát. A cég két fő tevékenységi területe az építési beruházásokban kivitelezőként történő részvétel, illetve egy teljesen más ága a vállalkozásnak az egyedi bútorkészítés. Érdekes volt a vállalkozás telephelyén tett látogatás során megismerni egy termelőüzem hétköznapjait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

Mivel a diákok közgazdasági ágazaton tanulnak, ezért nagyon tanulságos beszélgetést folytattak Fischniger Lászlónéval, aki könyvelőcéget vezet és visz, hiszen egyedül látja el több kisebb és nagyobb vállalkozás könyvviteli feladatait. Ő is szívesen válaszolt a műhelytagok kérdéseire.

 

 

 

Bihari Sándor nem fő tevékenységként, hanem tanári főállása mellett foglalkozik kézműves dísztermékek készítésével. A vállalkozás bemutatása után megismerhették a diákok az egyik karácsonyi termék elkészítési módját. A műhelytagok maguk is kipróbálhatták ügyességüket.

 

 

 

 

A műhely megjelenése a médiában

  • Hírt adott munkánkról a Szent István Rádió (rádiós hanganyag)

  • Beszámolt munkánkról a Zemplén Televízió (tv-s anyag)

  • A Zemplén Piac hirdetési újságban is megjelent a beszámoló a munkánkról (ZP-s hirdetés)

Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium
© 2011-2024 Katolikuskeri.hu
Az oldal 0.036 másodperc alatt készült el 64 lekéréssel.
Memória használat: 485.48 kb
Katolikuskeri.hu
Verzió 1.0
Készítette: Tehetséges tanulóink 😊
Kiadás dátuma: 2019. 01. 01