Beiskolázás 9. évfolyamra
Főmenü

Sztori című országos olvasásnépszerűsítő játék

Dátum: 2023. 05. 25 18:45:50 Szerző: nadori95

A Sztori. A történet Ti vagytok!

Véget ért a Sztori című országos olvasásnépszerűsítő játék, mely a Nagy Könyves Beavatás online olvasásnépszerűsítő program folytatásaként született meg. A játék tavaly októberben indult a Nemzeti Kulturális Alap és az Informatikai és Könyvtári Szövetség támogatásával, s nem csak a tiniket szólította meg, hanem minden korosztályt. A 6 hónapig tartó, több fordulós játékban 51 csapat regisztrált 37 településről.

Városunkat az éven is 2 csapat képviselte: a Kossuth Lajos Gimnázium és a Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium 1-1 csapata. Fordulónként egy-egy könyvet olvastak el a versenyzők egy előre megadott könyvválasztóból, majd könyvajánlót írtak, valamint a megadott kreatív feladatot oldották meg. A kreatív játékok változatosak voltak: a résztvevők terveztek logogramot egy regényhez, háttérzenéket válogattak össze a könyv hangulatához, kapcsolati hálót állítottak össze, terveztek könyvborítót, de készítettek videót is. A játék ideje alatt könyvtári rendezvényeken vettek részt, kvízjátékokat oldottak meg. Sok olvasmányélményt szereztek, jól szórakoztak, összekovácsolódtak a fordulók során.

A Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium 9. a. osztályos ”Keri palánták” nevű csapata a tini kategóriában az előkelő 5. helyezést érte el, amely az eddigi legjobb eredmény az újhelyi csapatok viszonylatában.

A helyezéshez gratulálunk a versenyzőknek!

Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium
© 2011-2024 Katolikuskeri.hu
Az oldal 0.027 másodperc alatt készült el 64 lekéréssel.
Memória használat: 473.66 kb
Katolikuskeri.hu
Verzió 1.0
Készítette: Tehetséges tanulóink 😊
Kiadás dátuma: 2019. 01. 01