Beiskolázás 9. évfolyamra
Főmenü

Ideiglenes felvételi rangsor 2023

Dátum: 2023. 03. 14 09:57:05 Szerző: nadori95

A felvételi vizsga utolsó eseményeként 2023. február 27-én kerülhetett sor az iskolánkba jelentkező nyolcadikosok szóbeli meghallgatására. A követelményeknek megfelelő tanulókat a hozott és az írásbeli felvételin, illetve szóbeli meghallgatáson szerzett pontszámok együttes összege alapján rangsoroltuk. Ideiglenes felvételi rangsor itt elérhető.


Tisztelt Szülők!

Miután megtekintették a rangsort, engedjék meg, hogy segítsünk annak értelmezésében illetve értékelésében.

Ebben a rangsorban minden, az adott képzésre jelentkező diák szerepel. Tehát, van olyan diák is, aki mindhárom osztályunkba jelentkezett, esetleg más iskolába is beadta a jelentkezését. Természetesen mindenkit csak egy osztályba vehetünk fel, s vannak, akik végül is nem a mi intézményünket választják. Ennek eredményeképpen előfordulhat, hogy bár az Ön gyermeke a 20. helyen szerepel, de a más osztályba, más iskolába jelentkező diákok miatt ő lesz majd a valós rangsorban a 6.

Amennyiben bizonytalan a felvételi sikerességét illetően, illetve ha bármilyen kérdése lenne, akkor feltétlenül hívja az iskolát (tel: 47/521-104)!

A jogszabály lehetővé teszi, hogy 2023. március 21-én és 22-én az általános iskolában módosítsák a tanulói adatlapon a középiskolák sorrendjét. Ha nem az iskolánkat írta első helyre, de mégis a mi intézményünket szeretné, ekkor még változtathat!

Amennyiben a Szent István Katolikus Technikum és Gimnáziumot jelölték meg első helyen, ne változtassanak a sorrenden akkor sem, ha más iskolában kedvezőbb helyen áll gyermeke.

Március 22-ig munkanapokon 8-14 óra között ügyeletet tartunk, ha kérdése lenne a módosítással vagy a rangsorral kapcsolatban (Tel.: 47/521-104).

A végleges felvételi jegyzéket a Hivatal állapítja meg. A felvételről és az elutasításról szóló döntést 2023.április 28-ig küldjük meg az érintettek részére.Köszönjük Önöknek, hogy megtiszteltek bennünket bizalmunkkal, amikor 
gyermeküket iskolánkba irányították!


Részlet felvételi tájékoztatónkból:

A 9. osztályba jelentkező diákoknál alkalmazott felvételi
pontszámítási elvek (kivéve az oktatási ágazatot)

Szerzett pontok:

1. Központi írásbelin elérhető - max. 100 pont

2. Szóbeli meghallgatáson elérhető - max. 50 pont

Hozott pontok:

7. osztály év végi és a 8. osztály félévi eredmények a következő tárgyakból: magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, informatika - max. 50 pont

Összesen: 200 pont
A diákok felvételi rangsorba állítása az Összes pontszám alapján történik.

Pontazonosság esetén a Szakmai programban meghatározottak, illetve a 20/2012. EMMI rendelet szerint járunk el.

Szent István Katolikus Technikum és Gimnázium
© 2011-2024 Katolikuskeri.hu
Az oldal 0.025 másodperc alatt készült el 64 lekéréssel.
Memória használat: 474.04 kb
Katolikuskeri.hu
Verzió 1.0
Készítette: Tehetséges tanulóink 😊
Kiadás dátuma: 2019. 01. 01