TIOP 1.2.3-11/1
A sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
könyvtárának informatikai fejlesztése

Jelen honlappal ennek a pályázatnak az előrehaladását igyekszünk bemutatni a 2010. július 2. - 2012. december 31. közötti időszakban.

Résztvevő szervezetek

ÚJ SZÉCHENYI TERV

Az ÚJ SZÉCHENYI TERV logója


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség logója


ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
mint közreműködő szervezet

Az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. logója


V. István Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola
mint kedvezményezett

V. István Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola


Az ÚJ SZÉCHENYI TERV logója

Lezárult a TIOP 1.2.3-11/1-2012-0018 projekt

Az V. István Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2010. július 2-án kezdte meg az „A sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola könyvtárának informatikai fejlesztése” című projektjét. ....
A projeltről kiadott sajtóközlemény

 

Befejeződött a gépek telepítése

Mind a gépek beszerelése, mind a szoftverek telepítése befejeződött a könyvtárban. Reméljük, hogy mind a pedagógusok, mind a diákok szívesen és gyakran fogják használni az új eszközöket. Külön öröm, hogy olyan segédeszközök is telepítésre kerültek, melyekkel a fogyatékkal élő diákok (látássérült, hallássérült, mozgásában korlátozott) diákok könnyebben használhatják az eszközöket, mind a korábbi gépeket.
Képek a felszerelt könyvtárról

 

Megindult a gépek beszerelése, telepítése

A megbízott Szinvanet Kft. már a gépek helyszíni telepítését végzi a könyvtárban. Várhatóan még a téli szünet előtt használatba vehetik a diákok az új eszközöket és szoftvereket.
A leszállított eszközökről készült fotók
Képek a gépek beszereléséről és a programok telepítésről

 

Kiürítésre került a könyvtár egy része

Felkészülve a gépek érkezésére az iskola munkatársai biztosítják a helyet a könyvtárban az új eszközöknek.
Képek a helyszínről itt

 

A Szinvanet Kft. nyerte az eszközbeszerzési megbízást

A beérkezett ajánlatok közül a Szinvanet Kft. nyerte el annak lehetőségét, hogy megvalósítsa a könyvtárfejlesztési pályázatban foglalt eszközök beszerzését.
Képek a dokumentáció elkészítéséről

 

Megindult az eszközök beszerzési folyamatának előkészítése

Az iskola átszervezése miatt a tervekhez képest kicsit később indult meg az eszközök beszerzésének ajánlatkérési folyamata. A szabályok szerint három lehetséges beszállítótól kér árajánlatot az intézmény. A beékező pályázatok közül a legjobb érték-ár arányú beszállítóval fog szerződést kötni az intézmény.

 

Elkészültek a projekt tájékoztató táblái

A pályázatban vállaltaknak megfelelően, a tájékoztatási kötelezettségek előírásait figyelembe véve elkészültek az un. Tájékoztató táblák.
Az un. C típusú tábla kihelyezésre került az iskolában, a D típusú tábla a projekt befejezésével kerül majd ki jól látható helyre.
Fényképek a táblákról itt.

 

Elkészült a projekt alapító dokumentuma

A megérkezett Támogatói okirat, a pályázati dokumentáció alapján elkészült a Projekt Alapító Dokumentuma. E dokumentum a pályázat legfontosabb elemeinek, paramétereinek bemutatására szolgáló dokumentum.
Projekt Alapító Dokumentum megtekinthető itt

 

Aláírásra került a Támogató Okirat

2012. július 24-én az ESZA Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft aláírta az V. István Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola TIOP 1.2.3-11/1-2012-0018 azonosítójú pályázatának Támogató Okiratát. Így intézményünk 5.500.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert könyvtárfejlesztési projektjének végrehajtására.
A támogatói okirat megtekinthető itt

 

AZ V. István Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola beadta pályázatát

2012. február 17-én az V. István Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola beadta pályázatát a TIOP 1.2.3-11/1 kódjelű pályázati kiírásra. Az „Sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola könyvtárának informatikai fejlesztése” című pályázatban iskolánk vállalta, hogy a 2012 második felében megvalósít egy, az iskolai könyvtár fejlesztését célzó programot. A program keretében az esélyegyenlőségi feltételeknek is megfelelő számítógépek, szoftverek beszerzését tervezi az intézmény. A megvalósítandó beszerzések eredményeképpen javulhat a könyvtárhasználók elektronikus könyvekhez, tartalmakhoz való hozzáférhetősége, hiszen a beszerzendő eszközök multimédiásak lesznek. Olyan eszközök beszerzését is tervezzük, melyekkel a könyvtárban tartandó könyvtár-foglalkozási és más tanórák technikai színvonala is javulhat.