Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny - Szép volt, Patricia! - 2016.10.17

 

2016. október 14-16-án került sor Sátoraljaújhelyben az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati verseny országos döntőjére. Gombos Patricia 12. B osztályos tanuló képviselte iskolánkat a rangos megmérettetésen, aki az áprilisi megyei versenyen vívta ki teljesítményével a részvétel jogát. Az ország minden tájáról és a határon túlról érkező 135 versenyző számára − az ünnepélyes megnyitó után − az első próbatétel egy írásbeli feladatlap kitöltése volt. Szombaton Kazinczy Ferenc szobrának megkoszorúzása után került sor − neves szakemberekből álló zsűri előtt − a szóbeli fordulóra. Vasárnap Széphalomban, A Magyar Nyelv Múzeumában zárult a verseny, a jutalmak kiosztásával. Nagy örömünkre iskolánk diákja is a 25 díjazottak között volt, elnyerve a verseny plakettjét, és ő kapta a sátoraljaújhelyi Rotary Club egyik különdíját is.

Gratulálunk a kiemelkedő eredményhez! Szép volt, Patricia!

KEMA


Élménybeszámoló


Immáron harmadik alkalommal vettem részt az Édes anyanyelvünk nyelvhasználati versenyen, és az éven bekerültem az országos döntőbe.

A versenyen való eredményes szerepléshez két dolog nagyon fontos:
− Sok gyakorlás, melyben a felkészítő tanár segít. Az én felkészítő tanárom Kecskés Mária tanárnő volt.
− Bátorság. Nem kis dolog kiállni több, mint ötven ember elé, és egy adott témáról kifejteni a gondolatainkat.

Azért, hogy a versenyzők lazíthassanak, különböző választható szabadidős programok is voltak. Például libegőzés a kalandparkban, színházi előadás, lézershow a sétáló utca rendezvényterén. E programok keretében új barátokra is szert tehettünk. Jómagam négy versenytársammal ismerkedtem meg jobban.
Büszke vagyok a teljesítményemre, hiszen kifizetődött a sok munka, amit tanárommal együtt belefektettünk.

Gombos Patricia

Válogatás a versenyen készült fotókból