Élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva - 2016.04.20

 

Élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodva tértünk haza Győrből, a Szép Magyar Beszéd verseny 51. országos döntőjéről. Iskolánkat SZŰCS ZSÓFIA 11. a osztályos gimnáziumi és ROSTÁS ÁRON 11. c osztályos szakközépiskolai tanuló képviselte. E rangos és színvonalas versenyen megmérettettek a bejutott tanulók az értő és értelmező felolvasásban. Egy-egy szabadon választott szöveg tolmácsolása mellett kötelező szövegként mindenkinek mintaszerűen kellett felolvasnia Korzenszky Richárd perjel bölcs és szép gondolatait a versenyről, majd a Péchy Blanka jelölési rendszer alapján írásbeli feladatot is meg kellett oldaniuk a részvevőknek.

A 89 gimnáziumi tanuló két kategóriában versenyzett. Az ország 60 legjobb szakközépiskolai diákja külön kategóriában bizonyíthatta tudását. Ünnepélyes megnyitó, városnézés, élvezetes színházi előadás, valamint az eredményhirdetés megható pillanatai tették emlékezetessé a három napos versenyt. Diákjaink – bár nem sikerült Kazinczy érmet szerezniük – ott voltak a legjobbak között. Köszönjük a győri Kazinczy Ferenc Gimnázium példaértékű szervező munkáját.

Gratulálunk diákjainknak és felkészítő tanáraiknak: Gecse Istvánné tanárnőnek, Kosárkó László tanár úrnak és Pongó Barbara tanárnőnek, aki az írásbeli felkészítésében segítette a diákokat.

A versenyen készült fotók