becsöngettek... - 2014.09.01

 

 

Ünnepélyes tanévnyitó szentmisével nyitottuk meg a 2014/15-ös tanévet. Szamosvölgyi Péter, városunk polgármestere csengővel ajándékozta meg a 25 kis elsőst, akik figyelmesen és érdeklődéssel hallgatták végig az ünnepi műsort. A Gubala Róbert esperes-plébános által celebrált tanévnyitó szentmise közvetlen hangon szólt a 685 tanulóhoz és a pedagógusokhoz egyaránt.

A Himnusz közös éneklésével folytatódott a tanévnyitó, majd az 5. osztályos kisdiákok – Farkasné Pirigyi Szilvia irányításával – üdvözölték a iskolatársaikat, külön az kis elsősöket. Tóth Tamara, Naár Boglárka és Sebes Richárd vettek részt ebben a kis összeállításban. Szűcs Zsófia 10. a osztályos tanuló ezután kérte fel Sebes Péter igazgató urat, hogy hivatalosan is nyissa meg az új tanévet.

Az ünnepi gondolatok után megtörtént a középiskolai házi pontverseny értékelése. Díjazottak lettek aktív közösségi munkájuk, versenyeredményeik és tanulmányi munkájuk alapján:

6. Orosz Fábián 12. b,
5. Horváth Milán 12. c,
4. Miglécz Zoltán Erik 10. a,
3. Kohánka Ádám 11. a,
2. Miglécz Melinda Izabella 10. a
1. helyezett Házi Gabriella Éva 12. a osztályos tanulók.

Juhász Gyula: Himnusz az emberhez című versét Rostás Ádám 10. c osztályos tanuló mondta el. Az ünnepélyt Hörcsigné Balla Beatrix tanárnő és Andrási Zoltán atya éneke zárta, mely a Szeretethimnusz egy klasszikus feldolgozása volt. A műsor szervezője Gecse Istvánné tanárnő volt.

(GEI)

Fotók a tanévnyitóról: