EGÉSZSÉGNAP A KATOLIKUS KERIBEN - 2014.06.15

 

2014. június 13-án az egészségnap keretén belül több színvonalas programra került sor iskolánkban. Először az elsősegélynyújtás versenyt rendeztünk, melyre három csapat nevezett be. Az első fordulóban a versenyzőknek írásbeli teszt feladatsort kellett kitölteniük, majd a második fordulóban a versenyzőknek gyakorlati szituációban kellett bizonyítaniuk felkészültségüket. A verseny nagyon jó hangulatban telt, mert a gyakorlati feladatok kivitelezése során akadt néhány kreatív, ötletgazdag megoldás, a sérültek ki- és megmentésével kapcsolatban.

A verseny helyezettjei:

1. helyezett: 11.A Környezetvédők csapata
                     Pápai Anett, Vasas Adrienn, Orosz Ramóna Amanda

2. helyezett: 10.C Életmentők csapata
                     Kocsis Tamás, Sándor Márk, Majoros Xavér

3. helyezett: 10.A Grace klinika csapata
                     Oroszy Ákos, Szabó Alexandra, Szabó Fanni

Egy másik program volt a zenés kondicionáló torna és életmód tanácsadás, amelynek kivitelezésében két volt tanítványunk, Stark Angelika és Kecsmár Ádám segédkezett.

Eközben volt még drogprevenciós filmvetítés, vérnyomás- és vércukorszintmérés.

Tanár- diák röplabdamérkőzést is rendeztünk, melyet nagyon nagy küzdelem után a „Diákok” csapata nyert meg.

A diákok csapata: Bodnár Orsolya, Jáger Csaba, Juhász Ferenc, Soltész Ákos, Szabó Alexandra, Szabó Fanni, Sztankai Ádám ( 10.évfolyam).
A tanárok csapata: Boross Sándor, Csaba Csilla, Szabóné Hornyák Emőke, Siposné Nagy Szilvia, Polányi Gergely, Lendák Lajos, Zsitkó Sándor.

Az egészségnap során főzőverseny is zajlott, amelyen iskolánk minden osztálya részt vett. Az egészséges életmód jegyében zajló programunk fontos kritériuma volt e versenyben, hogy egészséges ételeket kell készíteni a résztvevőknek. Finomabbnál finomabb ételeket kóstolhattunk, és nagyon büszkék lehettünk diákjaink kreativitására. Az első helyezéssel járó vándorkupát a 9.C osztály vihette haza.

Gratulálunk minden helyezettnek a szép eredményekhez, és reméljük, hogy jövőre újra megmérettethetünk! És addig is egészséges életet élünk!

Szabóné Hornyák Emőke
biológia-egészségtantanár

Az egészségnap rendezvényein készült fotók