könyvmolyok délutánja - 2014.04.12

 

Egy szórakoztató és sokrétű angol nyelvi versenyen vehettek részt a régió általános iskolás diákjai az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskolában 2014. április 10-én.

A „Bookworms” versenyre már hetek óta készültek a diákok, hiszen az 5-6. és 7-8. osztályos korosztályban induló csapatoknak egy-egy megadott, angol nyelvű könnyített olvasmány tartalmából kellett számot adniuk többféle módon.

A prezentációknak csak a fantázia szabhatott határt. A színes és ötletes poszterek lenyűgözték a három-három tagú zsűrit, de az igazi elismerést (és a legtöbb pontszámot) azok a csapatok kapták, akik magabiztosan és folyékonyan beszéltek az olvasottakról. A versenyzők dolgát egy 70 pontos teszt is nehezítette, mely szintén a megadott könyvek tartalmán alapult.

A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a két korosztályban csaknem húsz csapat vett részt: az újhelyi iskolák mellett Sárospatakról, Encsről, Szerencsről és Egerből is érkeztek iskolások.

Köszönet a szervező munkáért az Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola angol szakos tanárainak, Juhászné Ungvári Magdolnának és Tóth Boglárkának, valamint az Oxford University Press könyvkiadónak a verseny támogatásáért!

Pongó Barbara

munkaközösség-vezető

Fotók a versenyről: