Ismét nyertes pályázat a keriben! 2013.10.09

 

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által kiírt Határtalanul program keretében az idén a gimnáziumi osztályainkra vonatkozó pályázatunkkal nyertünk. Iskolánk a nagykárolyi Kalazanczi Szent József Római Katolikus Iskolaközponttal vette fel a kapcsolatot. Október 25-26-27-én 22 diákjuk látogatja meg városunkat és környékét 3 kísérő pedagógussal. A mi diákjaink 2014. június 2-4. között tesznek látogatást a Partiumban. A pályázaton nyert összeg a két utazás költségeit és a szállásköltségeket fedezi.

A pályázat címe: „KULTURÁLIS IDŐUTAZÁS (Barangolás Zemplénben és Erdélyben)”, melynek célja a határon túli magyarsággal kapcsolatos ismeretek bővítése. Ennek keretében irodalmi, történelmi emlékhelyeket látogatunk meg közösen, ismerkedünk a határon túli fiatalok magyar nyelvhasználatával, játékos nyelvi vetélkedőket szervezünk. Az erdélyi vendégeket a Piarista Kollégiumban szállásoljuk el.

A program menedzsere, Gecse Istvánné örült annak, hogy nyert a pályázat, és köszönetet mond a támogatóknak: a Sátoraljaújhelyi Polgármesteri Hivatalnak, a pácini, a karcsai, a karosi és a hercegkúti hivataloknak, valamint a sárospataki Tanítóképző Főiskolai Karnak is. Sokat jelent ez a segítség, hisz a belépőket és az ellátás költségeit szinte teljes egészében fedezi. Nagyon zsúfolt és feszített lesz az októberi program, mert egy körülbelül 30 km-es körzetben a teljes magyar történelmi és irodalmi múlt élő emlékeit látogatjuk meg. A részletekről és a programról a későbbiekben tájékoztatjuk a kedves olvasókat.

(GEI)