Biciklitúra 2013.06.12

 

2013. június 10-én az Árpád-házi Szent Margit tanulói számára egész napos kerékpártúrát szerveztünk. A kissé borongós, esős időben 30 diák és 6 felnőtt kíséretében indultunk el. Célunk Pusztafalun az Öreg Bence táborban aktív, sportolással töltött pihenés, majd a szlovákiai Izra-tó megtekintése. Gyönyörű tájakon, a Széphalom – Mihóháza – Pálháza – Pusztafalu útvonalon haladtunk többszöri megállással.

Megérkezésünkkor a településen már vártak bennünket, Margó néni személyében, aki a Keri dolgozója, és nagy meglepetésünkre palacsintát készített mindenkinek. A palacsintaevés alkalmat adott a megpihenésre, majd tovább kerekeztünk a festői szépségű Izra-tóhoz. A tó látványa megérte a fáradságot, rövid szemlélődés után indultunk vissza a táborba.

Itt az indulásig hátralévő időt a diákok játékkal töltötték. Siettünk, mert Pálházán várt ránk a friss lángos. Az ebédet követően egyik tanítványunk – Kocsis Gergely – szüleinek meghívására vendégházakhoz hajtottunk. A szép, takaros Kis Kocsis Vendégházban gyorsan telt az idő. A házigazdáknak ezúton is szeretnénk köszönetet mondani a kedves fogadtatásra. Késő délután érkeztünk vissza a városba fáradtan, élményekben gazdagodva.

(Pribojszkiné Emri Gabriella)

A túra képei