péniránytű alapítvány fotópályázati felhívása 2012.11.09

 

A Magyar Nemzeti Bank kezdeményezésére létrejött Pénziránytű pályázatot hirdet a középiskolai diákok számára.

A Pénziránytű Alapítvány kiemelt célja a középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása, fejlesztése. A szeptemberben elindított Facebook oldalunkon, a „Pénzbookon” hétköznapi pénzügyi, gazdasági döntéseikben, ismereteik bővítésében segítjük a fiatalokat. A Takarékossági Világnap alkalmából elindított fotóversennyel pedig egy különösen fontos témára, amelynek részvételi feltételeit Önöknek is csatoltan küldjük.

A „Miért érdemes megtakarítani” témájú fotópályázatra a középiskolások bármilyen saját készítésű, korábban a nyilvánosság előtt nem publikált fotóval nevezhetnek a Pénziránytű Alapítvány honlapján.

http://www.penziskola.hu/sites/default/files/fotopalyazat_2012_palyazati_es_reszveteli_feltetelek.pdf

A legjobb pályaműveket az Alapítvány által felkért bíráló bizottság választja ki, de a közönség is véleményt nyilváníthat: a Pénziránytű Alapítvány Pénzbook nevű Facebook oldalán bárki szavazhat, akár több képre is. A legtöbb voksot kapott fotó, illetve a zsűri által kiválasztott kép tulajdonosa egy-egy digitális fényképezőgépet nyer, de az Alapítvány által létrehozott Pénziránytű Iskolahálózathoz csatlakozott iskolák diákjai között is hirdetnek nyertest, aki ugyancsak egy fényképezőgéppel lesz gazdagabb.

A pályázók köre: A fotópályázaton a magyarországi középfokú oktatási intézmények jogviszonnyal rendelkező hallgatói vehetnek részt (a továbbiakban: Pályázó). A Pályázóknak érvényes diákigazolvánnyal kell rendelkezniük, a nyerteseknek a diákigazolványukkal kell igazolniuk középiskolai tanulmányaikat.

A pályázat kezdete: 2012.október 31.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2012. november 30.