Állatok világnapja - látogatás a Zemplén Gazdátlan állataiért alapítványnál 2012.09.22

 

2012. október 4-én délután, az állatok nemzetközi világnapján az V. István Katolikus Szakközépiskola és Gimnázium tanulói közül 17 diák és biológia tanáruk látogatást tettek a Zemplén Gazdátlan Állataiért Alapítvány állattelepén.

Nem mentek üres kézzel, hanem 20kg kutyatápot adományoztak az árva kutyáknak. Az árva ebek önkéntes, lelkiismeretes gondozói megmutatták az itt élő állatokat. A kutya telepen közel 100 állat vár gazdára, de eddig nem sok jelét látták az alapítvány emberei a tevékeny, önzetlen emberi segítségnek. A tanulók megígérték, hogy időnként, szabadidejükben lemennek segíteni, a kutyák körüli teendőkben részt venni.

Az alapítvány vezetője, és munkatársai örültek ennek a kezdeményezésnek és szívesen fogadták. Bánszeginé Gombos Zsuzsa mesélt néhány érdekes állattörténetet, és beszélt a diákoknak az ember- kutya kapcsolatról. A kutyahűségről, amely az emberek számára is példamutató lehetne.

Tanulóink elgondolkodva szemlélték az állatokat, és hazafelé sajnálkozva beszélgettek sorsukról.

Milyen igaz az Antoine Saint-Exupery által megírt mondás:

„ - Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka. - Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”

Ezt mi mai XXI. századi emberek se felejtsük el!


Szabóné Hornyák Emőke
biológia – egészségtan tanárRésztvevők:
Szirom Petra 10.b, Varga Richárd 10.b, Budai Bettina 10.c, Jakab Anett 10.c, Bukó László 10.c, Jaskó Máté 10.c, Mosony Ákos 10.c, Nemes Arnold 10.c, Butella Bence 10.c, Hegedűs Attila 10.c, Laczkó Zsüliett 11.a, Kovács Klaudia 11.a, Kőrösi Angelika 11.a, Szakál Renáta 11.a, Vágó Andrea 11.a, Kajati Máté 11.b, Magyar Martin 11.c.

 

A látogatáson készült fotók: